Migdałowe sufleciki z ananasem
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: 1 godzina
Pieczenie: ok. 10 min
Sztuka: 70 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 18.03.2005, 22:39
Reklama
SKŁADNIKI NA 20 SZTUK
Reklama
- 10 dag mielonych migdałów
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 jajka
- 1/4 kostki masła
- 3 łyżki mąki
- 4 plastry ananasa
Reklama
- Masło stopić. Mielone migdały wymieszać z cukrem pudrem i ok. 1/5 szklanki wody (50 ml), ucierać dodając stopniowo jajka, stopione masło i mąkę. Masę włożyć na godzinę do lodówki. Krążki ananasa pokroić na 5 kawałków.
- Małe foremki z pergaminu (o średnicy 3,5 cm) ułożyć na blasze. Masę migdałową nałożyć do szprycy, wycisnąć do foremek, wypełniając je w 3/4. Na wierzchu położyć po kawałku ananasa. Piec około 10 minut w temperaturze 240°C.
Reklama
Reklama
Reklama