Mięsny tort
Przygotowanie: 45 min
Porcja: 290 kcal
- Naj
Opublikowano: 24.09.2008, 12:00
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI:
Reklama
- 50 dag mielonej wieprzowiny
- cebula
- 3 łyżki tartej bułki
- 1/2 szklanki mleka
- 5 jajek
- po 1/2 szklanki zielonego groszku i kukurydzy
- ugotowana marchewka
- sól
- pieprz
- opakowanie ciasta francuskiego
Reklama
Mięso wyrób z posiekaną cebulą, tartą bułką, jajkiem, mlekiem, solą i pieprzem. Wymieszaj z groszkiem, kukurydzą i pokrojoną w kostkę marchewką. 3 jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół. 1/2 masy mięsnej włóż do natłuszczonej małej tortownicy, ułóż połówki jajek, przykryj resztą masy. Piecz 45 min w temp. 220°C. Rozmrożonym ciastem wylep tortownicę, włóż mięso, przykryj wierzch okręgiem z ciasta. Posmaruj go rozmąconym jajkiem i piecz jeszcze ok. 30 minut.
Reklama
Reklama
Reklama