Matiasy z wiosenną jarzynką
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
Porcja: 420 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.03.2005, 12:19
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 8 filetów z matiasów
- 2 pęczki rzodkiewek
- ogórek
- pęczek koperku
- 25 dag twarożku
- 100 ml kefiru
- 1/2 kg ziemniaków
- sok z 1/2 cytryny
- sól
Reklama
Matiasy namoczyć na 2 godziny w wodzie z sokiem z cytryny. Rzodkiewki oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Ogórek obrać, pokroić w cienkie plasterki. Koperek opłukać, otrzepać z wody, posiekać.
Twarożek dokładnie wymieszać z kefirem, dodać ogórek, rzodkiewki i koperek, posolić do smaku, jeszcze raz wymieszać.
Ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie. Matiasy wyjąć z wody, osuszyć, podawać z twarożkiem i ziemniakami.
Reklama
Reklama
Reklama