Reklama

PORCJA: 561 kcal
PRZYGOTOWANIE: 20 minut (bez chłodzenia)
NA 6 PORCJI
 6 żółtek
 6 łyżek cukru
 400 g serka mascarpone
 20 okrągłych biszkoptów
 1 i 1/2 szklanki mocnego naparu kawy
 4–5 łyżek likieru migdałowego lub kawowego
 400 g malin
 50 g wiórków czekoladowych
 cukier puder
Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem. Wymieszać z serkiem mascarpone. Połowę biszkoptów zwilżać po kolei w kawie wymieszanej z likierem i układać je w szklanym naczyniu. Na biszkoptach rozsmarować połowę masy serowej, przykryć pozostałymi biszkoptami, również zwilżonymi w kawie, i rozłożyć połowę malin. Posmarować resztą masy serowej. Na wierzchu ułożyć pozostałe maliny. Deser posypać wiórkami czekoladowymi oraz cukrem pudrem. Schłodzić. Uwaga! Zamiast biszkoptów można użyć pokruszonych bez (wystarczy ich warstwa na spodzie). Bez nie trzeba niczym skrapiać, pokrywamy je jedynie serkiem i posypujemy owocami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama