Marynujemy cytrynę
Jeśli do tej pory nie słyszałaś o takim sposobie podawania cytryny, spróbuj, bo jest rewelacyjnym dodatkiem do mięs!

- Naj
Potrzebujesz:
- 10 cytryn,
- kilku ziaren czarnego pieprzu,
- kilka liści laurowych,
- 2 laski cynamonu,
- 200 g soli morskiej (lub kamiennej, wtedy odrobinę mniej),
- gorącej wody i litrowego słoika.
Cytryny sparz.
Z pięciu wyciśnij sok, pozostałe przekrój wzdłuż na krzyż, ale nie do końca, aby się nie rozpadły. W te nacięcia włóż po łyżce soli na cytrynę. Ułóż je ciasno w słoiku, włóż także przyprawy.
Wszystko zalej do pełna sokiem cytrynowym oraz gorącą wodą.
Zamknij słoik i odstaw w chłodne, ciemne miejsce.
Co kilka dni lekko potrząsaj słojem.
Po miesiącu cytryny będą gotowe!
Polecane
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa