Marynowane pomidorki
Przygotowanie: 30 minut
Marynowanie: 2 dni
Porcja: 320 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- 1/2 kg pomidorków koktajlowych
- 20 dag sera typu feta
- 4 łyżki posiekanej zieleniny: szczypiorku, natki, bazylii
- 6 ząbków czosnku
- po kilka gałązek rozmarynu i tymianku
- 2 listki laurowe
- 2 łyżeczki kolorowego pieprzu
- ok. 1/2 l oliwy
- główka sałaty
- 2 łyżki octu winnego
- sól, pieprz
Pomidorki umyć, ściąć wierzchy, środki lekko wydrążyć. Ser utrzeć z zieleniną, przyprawić pieprzem i nadziać pomidorki.
Czosnek obrać. Tymianek i rozmaryn opłukać, osuszyć.
Pomidorki, ziarna pieprzu, listki laurowe, czosnek i zioła włożyć do słoika. Wlać tyle oliwy, by zakryła pomidorki. Wstawić do lodówki na 2 dni.
Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki. Ocet winny przyprawić solą i pieprzem.
Sałatę wyłożyć na talerz, skropić octem, rozłożyć pomidorki i polać 4 łyżkami oliwy z marynowania pomidorków. Podpowiadamy! Tak przygotowane pomidorki świetnie się także sprawdzają jako dodatek do smażonych i grillowanych mięs.
Polecane
Kiszone pomidorki: ten przepis na kiszone pomidorki na zimę jest hitem. Raz je zrobisz, a na stałe zagoszczą w twojej kuchni
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa