Marchewkowe placuszki
Te warzywne placuszki smakują wybornie! Sama zobacz!

- kobieta.pl
Opublikowano: 05.06.2014, 12:01
Reklama
Składniki:
Reklama
- 4 duże marchewki
- 1 pietruszka
- 2 jaja
- 4 łyżki mąki pszennej
- olej
- sól, pieprz
Reklama
Marchewkę i pietruszkę obierz, utrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj sól, pieprz, jaja i mąkę, wymieszaj. Wykładaj po porcji na rozgrzany olej, łyżką formuj spłaszczone placuszki. Smaż po obu stronach na złoto. Smacznego!
Ps. Placuszki są doskonałym dodatkiem do mięsa i w wielu obiadowych daniach zastąpia ziemniaki. Doskonale komponują się także z łososiem.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
04.06.2024, 22:45
Kuchnia
Lekkie ciasto marchewkowe na 3 sposoby. Idealne na drugie śniadanie lub prosty deser, którym zachwycisz najbliższych
31.03.2022, 14:50
17.01.2021, 09:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa