Reklama

Składniki:

Reklama
  • 4-5 marchewek
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki oleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jaja
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki sody
  • łyżeczka cynamonu
  • dwie łyżeczki cukru waniliowego

Ewentualnie do dekoracji:

  • krem śmietanowy
  • masa cukrowa zielona i pomarańczowa do uformowania mini marchewek
Reklama

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do marchewki dodać olej, jajka, cukier i cukier waniliowy. Po wymieszaniu dodać delikatnie mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
Jeśli chcesz możesz muffiny ozdobić dodatkowo kremem (nakładaj go specjalną szprycą) i małymi marcheweczkami z masy cukrowej.

Reklama
Reklama
Reklama