Marchewkowe muffiny
Pyszne i nie tak bardzo tuczące! Przed Wami muffinki z marchewek!
- kobieta.pl
Opublikowano: 23.01.2015, 10:15
Reklama
Składniki:
Reklama
- 4-5 marchewek
- 1,5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki oleju
- 3/4 szklanki cukru
- 3 jaja
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- łyżeczka cynamonu
- dwie łyżeczki cukru waniliowego
Ewentualnie do dekoracji:
- krem śmietanowy
- masa cukrowa zielona i pomarańczowa do uformowania mini marchewek
Reklama
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do marchewki dodać olej, jajka, cukier i cukier waniliowy. Po wymieszaniu dodać delikatnie mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około pół godziny.
Jeśli chcesz możesz muffiny ozdobić dodatkowo kremem (nakładaj go specjalną szprycą) i małymi marcheweczkami z masy cukrowej.
Reklama
Reklama
Reklama