Marcepanowe ślimaczki
Przygotowanie: 30 minut
Oczekiwanie: 1 godzina
Pieczenie: 15 minut
Sztuka: 80 kcal

- Moje Gotowanie
SKŁADNIKI NA OK. 50 SZTUK
- kostka masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- torebka cukru wanilinowego DELECTA
- jajko
- żółtko
- 2 i 1/2 szklanki mąki
- 5 dag masy marcepanowej
- 5 dag zmielonych orzeszków pistacjowych
- Masło utrzeć z cukrem pudrem i wanilinowym, jajkiem oraz żółtkiem.
- Do masy przesiać mąkę, wymieszać, zagnieść ciasto. Podzielić je na pół, do jednej części dodać startą na tarce masę marcepanową, do drugiej pistacje, obie części ponownie zagnieść.
- Ciasta rozwałkować na dwa równe prostokąty. Na pistacjowy placek nałożyć marcepanowy, lekko docisnąć, ciasno zrolować. Owinąć folią, włożyć na godzinę do lodówki.
- Wałek ciasta wyjąć, pokroić w plasterki grubości około 1/2 cm. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec 15 min w 190°C. Po wystudzeniu można ozdobić pistacjami lub szlaczkiem kolorowego lukru.
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa