Małże z piklami
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 130 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 17:15
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- tacka kiełków sojowych
- słoiczek pikli (marynowana cebulka, małe kolby kukurydzy, marchewka)
- 3 ogórki konserwowe
- słoik małży
- 3 łyżki marynowanej papryki
- łyżka sosu sojowego
- łyżka soku z cytryny
- cukier, pieprz
Reklama
Kiełki sparzyć na sicie, osączyć. Pikle osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w plastry. Małże osączyć, zalewę zachować.
Sos sojowy wymieszać z kilkoma łyżkami zalewy z małży, sokiem z cytryny, szczyptą cukru oraz pieprzu.
W salaterce wymieszać małże, pikle, ogórki oraz kiełki. Sałatkę zalać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama