Małże z piklami
Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 130 kcal

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 17.03.2005, 17:15
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
- tacka kiełków sojowych
- słoiczek pikli (marynowana cebulka, małe kolby kukurydzy, marchewka)
- 3 ogórki konserwowe
- słoik małży
- 3 łyżki marynowanej papryki
- łyżka sosu sojowego
- łyżka soku z cytryny
- cukier, pieprz
Reklama
Kiełki sparzyć na sicie, osączyć. Pikle osączyć z zalewy. Ogórki pokroić w plastry. Małże osączyć, zalewę zachować.
Sos sojowy wymieszać z kilkoma łyżkami zalewy z małży, sokiem z cytryny, szczyptą cukru oraz pieprzu.
W salaterce wymieszać małże, pikle, ogórki oraz kiełki. Sałatkę zalać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa