Malinowy sernik
Sezon na maliny = malinowy sernik na twoim stole! ;-)

- kobieta.pl
Składniki:
- 2 opakowania ciastek digestive lub innych kruchych (na spód ciasta)
- opakowanie serka mascarpone
- pudełko malin
- jajko
- puszka mleka zagęszczonego
- 4-5 łyżek cukru
Herbatniki włóż do foliowej torebki, zgnieć dokładnie palcami albo wałkiem. Okruszki wysyp do prostokątnej, wysmarowanej masłem formy. To będzie spód ciasta. Maliny zblendować (zostawić kilkanaście do dekoracji ciasta), przetrzeć przez sitko, dodać cukier, mleko i mascarpone - zmiksować na gładką masę. Krem wylać na spód ciasta. Piec w piekarniku w temp. 150 stopni przez około 20 minut. Pilnować, żeby ciasto się nie przypaliło! Wierzch udekorować malinami. Następnie ostudzić i wstawić do lodówki. Smacznego!
Polecane
Sernik z konfiturą z wiśni, pasztet babci Czesi i kremowy żurek - te przepisy na Wielkanoc uczestników "MasterCheff" to must have na świąteczny stół
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Święta tuż-tuż… Oto 7 prezentowych inspiracji
Współpraca reklamowa