Makaronowa z serem feta
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 18:37
Reklama
- 30 dag makaronu, np. kokardki
- 1/2 opakowania sera feta
- 4 plastry polędwicy wołowej lub szynki
- pomidor
- czerwona papryka
- 3 łyżki czarnych oliwek
- łyżeczka kaparów
- 4 łyżki oleju
- łyżeczka musztardy
- łyżka soku z cytryny
- kilka listków świeżej bazylii
- sól, pieprz
Reklama
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, ostudzić.
Ser feta odcedzi z zalewy, pokroi w kostkę. Pomidor umyć. Paprykę umyć, oczyścić z pestek. Pomidor i paprykę pokroić w kawałki, a polędwicę lub szynkę w kostkę.
Musztardę wymieszać z olejem, dodać sok z cytryny, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać. Udekorować listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama