Reklama

● 10 dag gorzkiej czekolady
● 10 dag masła
● szklanka (25 dag) brązowego cukru
● cukier waniliowy
● 4 łyżeczki mielonego imbiru
● 2 jajka
● 1 i 3/4 szklanki (30 dag) mąki
● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
● 12,5 dag płatków owsianych
● 10 dag rodzynek i posiekanych orzechów włoskich
● sól
Czekoladę zetrzeć. Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni. Masło utrzeć na krem. Mieszać, dodając cukier, cukier waniliowy, imbir, jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem, wsypać czekoladę, płatki owsiane, rodzynki i orzechy, dodać do masy jajecznej i zagnieść ciasto.
Z ciasta uformować kulki wielkości orzechów włoskich i układać na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Piec 12–15 minut

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama