Makaron ryżowy z wołowiną
Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 340 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 04.10.2006, 08:23
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- 20 dag makaronu ryżowego
- 20 dag chudej wołowiny, np. rostbefu
- strąk papryki (lub po 1/2 strąka czerwonej i zielonej)
- pęczek dymki lub 2 cebule
- 10 dag kukurydzy z puszki
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
Reklama
Makaron zalać wrzątkiem i odstawić na 4 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą, osączyć. Mięso i paprykę pokroić w paski. Dymki obrać, pokroić w piórka, szczypior dymki posiekać. Olej rozgrzać w woku lub na patelni, wrzucić wołowinę, smażyć kilka minut ze wszystkich stron. Dodać dymkę i paprykę, wymieszać, smażyć 2-3 minuty. Dodać makaron, osączoną kukurydzę i sos sojowy, wymieszać, smażyć kilka minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekanym szczypiorem.
Reklama
Reklama
Reklama