Reklama

SKŁADNIKI:
● 35 dag makaronu rurki
● sól
● 1/2 główki białej cukrowej kapusty
● 1/2 puszki zielonego groszku
● duża cebula
● po 2 łyżki masła i oleju
● 25 dag wędzonego pstrąga
● pieprz
● szczypior
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Kapustę opłucz, osącz, drobno posiekaj. Groszek odcedź na durszlaku. Cebulę obierz i pokrój na piórka. Masło i olej rozgrzej w rondlu, dodaj kapustę, cebulę i groszek, smaż, mieszając 10 minut. Dodaj makaron. Pstrąga pokrój w kostkę, połącz z makaronem z kapustą, delikatnie wymieszaj. Przypraw do smaku. Podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama