Makaron penne z dynią
Pyszna sezonowa pasta!
- kobieta.pl
Opublikowano: 06.11.2013, 09:18
Reklama
- opakowanie makaronu typu penne
- ser feta, kostka 250g
- dynia - około 1 kg
- pestki z dyni
- orzeszki pinii
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- łyżka tartego parmezanu
- kilka listków szałwi i rozmarynu
Reklama
Dynię obrać, pokroić w kostkę, upiec w piekarniku. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Do garnka z makaronem dodać dynię, sól, pieprz do smaku, pokruszony ser feta, oliwe z oliwek - trzy łyżki. Na patelni podgrzać orzeszki i pestki z dyni. Dodać do makaronu. Wykładać na talerze, całośc posypać parmezanem i szałwią i rozmarynem.
Reklama
Reklama
Reklama