Maandazi - zanzibarskie pączki
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: ok. 5 godzin
Smażenie: 15 minut
Porcja: 510 kcal
Składniki na 6 porcji
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 12.02.2007, 18:01
Reklama
● 1 i 1/2 szklanki (30 dag) mąki pełnoziarnistej
● 5 łyżek cukru
● 150 ml mleka kokosowego
● łyżka grubo mielonego kardamonu
● łyżka drożdży
● olej do smażenia
Składniki (z wyjątkiem oleju) wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 4-5 godzin w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość.
Ponownie zagnieść i rozwałkować na placek grubości około 1 cm. Z ciasta wyciąć trójkąty (bok ok. 3 cm) i odstawić na 15 mindo wyrośnięcia. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoto.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama