Łososiowy mus
Przygotowanie: 45 min
Kaloryczność: 280 kcal
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 21.11.2008, 13:11
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 4 ugotowane marchewki
- 40 dag wędzonego łososia
- 100 ml śmietany 18%
- łyżka żelatyny
- szklanka bulionu warzywnego z kostki
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka suszonej bazylii
- sól, pieprz
- po 20 dag ugotowanej brukselki i pieczarek
- natka pietruszki
Reklama
Jedną marchewkę pokrój wzdłuż w plastry, pozostałe zmiksuj na gładko z łososiem, śmietaną, żelatyną rozpuszczoną w bulionie, sokiem z cytryny oraz bazylią, solą i pieprzem do smaku. Odstaw, aż masa zacznie tężeć. Dno prostokątnej formy wyłóż plastrami marchewki, wylej połowę masy, zaczekaj, aż lekko zastygnie, wyłóż brukselkę i pieczarki, zalej resztą masy. Wstaw do lodówki na 3–4 godz. Udekoruj natką pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama