Łosoś z pieczonymi ziemniakami
W sam raz na piątkowy obiad, ale gwarantujemy, że zjesz go ze smakiem także w pozostałe dni tygodnia!
- kobieta.pl
Opublikowano: 04.10.2013, 13:35
Reklama
Składniki (dla 2 osób)
Reklama
- 2 kawałki łososia (dzwonka)
- dwie łyżki masła
- rozmaryn
- 2 ząbki czosnku
- ziemniaki (8 sztuk)
- tymianek
- sól
- pieprz
- cytryna
- fasolka, marchewka
Reklama
Łososia nacieramy zmiażdżonym czosnkiem, rozmarynem i masłem, posypujemy solą i pieprzem. Ziemniaki szorujemy, kroimy na ćwiartki, posypujemy solą. Układamy wszystko to w naczyniu do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni na 45-50 minut. Podajemy z gotowaną fasolką i marchewką oraz cytryną. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama