Łosoś imbirowy
grill rybny

Opublikowano: 17.06.2008, 11:04
Reklama
- 4 filety z łososia norweskiego
Reklama
Marynata:
- 6 łyżek sosu sojowego
- 1/3 szklanki soku z pomarańczy
- 1/4 szklanki miodu
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka imbiru w proszku
Reklama
Filety z łososia umyj i osusz. Czosnek posiekaj. W naczyniu wymieszja, miód, sos sojowy, sok z pomarańczy, imbir i czosnek. Do marynaty włóż filety i marynuj je ok. 2 godzin (obróć kilka razy). Wyjmij rybę z marynaty, lekko ją osącz, grilluj bezpośrednio na ruszcie lub na tacce aluminiowej po 20 minut z każdej strony. Pod koniec smazenia posmaruj rybe marynatą.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
03.03.2022, 11:34
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa