Łosoś balsamiczno-miodowy
Ryby są zdrowe i pyszne. Oto nasz sposób na łososia!
- Claudia
Opublikowano: 28.02.2013, 14:30
Reklama
Porcja: 315 kcal
Przygotowanie:15 minut
Na 4 porcje:
Reklama
- 600 g filetu z łososia norweskiego (bez skóry)
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki oliwy
- 1–2 łyżki płynnego miodu
- 4 dymki
- 1–2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Reklama
Łososia umyć, wysuszyć i pokroić na 4 porcje. Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą i miodem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Łososia posmarować marynatą i odstawić do lodówki minimum na godzinę. Dymki opłukać, pokroić w ukośne paski. Na patelni rozgrzać masło i usmażyć łososia. Kilka minut przed końcem smażenia rybę polać pozostałą marynatą i posypać dymką
Reklama
Reklama
Reklama