LODY W PĄCZKU nowy modny deser!
Po cronutach i niskokalorycznym deserze jak kropla wody, czas na rożki do lodów zrobione z ciasta na pączki. To deserowy hit Pragi!
Czeska Praga oszalała na punkcie tego nowego deseru, a turyści i mieszkańcy stoją w kolejkach, żeby poznać smak lodowych rożków z ciasta pączkowego. Jego receptura oparta jest na tradycyjnym słowackim Trdelníku, wykonanym z walcowanego ciasta, owijanego wokół kija, a następnie grillowanego i posypanego cukrem wymieszanym z orzechami oraz z cynamonem.
Te rożki ala Trdelník szybko stały się hitem praskiej piekarni Good Food Coffee and Bakery. Nic dziwnego, w tej cukierni wypełnia się je na dodatek pysznymi lodami.
Przypominamy, że podobna historia przydarzyła się w Nowym Jorku słynnym już cronutom, czyli pączkom z ciasta francuskiego i deserowi "kropla wody" (niskokalorycznemu!).
Nam już cieknie ślinka, dobrze, że do Pragi mamy całkiem niedaleko!
1 z 4
10903581_831031190342482_438866759_n
2 z 4
12749814_878344902287534_1395770210_n
3 z 4
11372132_848363411917254_290528484_n
4 z 4
12751570_1542230776076355_1974263893_n