Łódki z rolmopsami
Przygotowanie: 45 minut
Porcja: 320 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 14:36
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 8 rolmopsów
- 4 duże ziemniaki
- 2 ogórki kiszone
- kostka bulionowa warzywna
- 6 rzodkiewek
- po 2 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego
- 8 liści sałaty
- 1/2 pęczka koperku
- sól, pieprz
Reklama
Ziemniaki wyszorować, gotować 20 minut w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Odcedzić, ostudzić.
Ogórki pokroić w kostkę. Rzodkiewki oczyścić, umyć. 3 pokroić w kostkę, 3 w plasterki. Koperek opłukać, osuszyć, połowę posiekać.
Majonez wymieszać z jogurtem, warzywami pokrojonymi w kostkę i posiekanym koperkiem. Przyprawić.
Ziemniaki w mundurkach przekroić wzdłuż na pół, lekko ściąć "brzuszki" i wydrążyć.
Napełnić sosem, na wierzchu ułożyć rolmopsa. Przybrać rzodkiewkami i koperkiem. Podawać na liściach sałaty.
Reklama
Reklama
Reklama