Łódeczki z cykorii
Przygotowanie: 20 min
Dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 24.11.2008, 10:00
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 2 szalotki
- papryczka chili
- 20 dag wędzonego łososia
- łyżeczka posiekanego imbiru
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sok wyciśnięty z jednej cytryny
- kilka plasterków cytryny
- oliwa
- sól, pieprz
- 4 cykorie
Reklama
Szalotki obierz, posiekaj. Papryczkę oczyść z pestek, posiekaj. Łososia pokrój w drobną kosteczkę, dodaj imbir, szalotkę, papryczkę chili, natkę, łyżkę oliwy i sok wyciśnięty z cytryny, sól i pieprz do smaku, wymieszaj. Z cykorii odetnij gorzką końcówkę (ok. 1/4 kolby). Resztę podziel na listki, opłucz, osusz dokładnie. Listki wypełnij sałatką z łososia. Udekoruj plasterkami cytryny i natką.
Reklama
Reklama
Reklama