Listopadowa kawa 2016!
Kawa - zawsze jest na nią czas. Jaką kawę pijemy w sezonie jesień-zima 2016?
- kobieta.pl
KAWA NA MIEŚCIE jesienią 2016 roku.
- Miodowo-Pralinowa kompozycja w COSTA COFFEE - kawa z miodem, udekorowana bitą śmietaną i niecodzienną posypką. Mieszanka urzeka niebanalną słodkością pralin niczym z najlepszych londyńskich cukierni i aromatem miodu.
- Szarlotkowa - to kwintesencja domowych wypieków zamknięta w szarlotkowym smaku z wyczuwalną nutą cynamonu. Pierwszy łyk i poczujesz się jak w domu!
- French Caramel - trójwarstwowa kompozycja, z nutą gęstego karmelu to synonim wytwornego balansu smakowego. Ponadto, na wszystkich wielbicieli owocowego smaku czekać będzie rozgrzewające połączenie jabłek i pomarańczy.
KAWA W DOMU - przepisy na super kawę
1. Egzotyczna kawa z imbirem
Smak tej kawy przywoła wspomnienie egzotycznych wakacji.
SKŁADNIKI:
- 1 kapsułka kawy (lub małe espresso), może być Ciocco Ginger Nespresso
- 1 plasterek cytryny
- 10 ml syropu wiśniowego
- 150 ml piwa imbirowego
- pokruszony lód
- 1 szklanka do latte
- 1 spieniacz do mleka
PRZYGOTOWANIE:
Plasterek cytryny pokrój na ćwiartki i włóż do szklanki. Dodaj 10 ml syropu wiśniowego i pokruszony lód. Wszystko razem skrusz. Wlej 150 ml piwa imbirowego. Równocześnie przygotuj kawę w postaci espresso (40 ml), dodaj je do osobnego pojemnika i spień je razem z 3 kostkami lodu. Uzyskaną mieszankę dolej do piwa imbirowego. Całość udekoruj plasterkiem cytryny.
2. Vanilla Cardamom Latte
Nie ma nic przyjemniejszego od delikatnej, puszystej mlecznej pianki.
SKŁADNIKI:
- 2 kapsułki kawy np. Vanilla Cardamom Nespresso
- 20 ml syropu waniliowego
- mleko
- 1 szklanka do latte
- spieniacz do mleka
PRZYGOTOWANIE:
Do szklanki do latte wlej 20 ml syropu waniliowego. Przygotuj kawę Vanilla Cardamom w postaci espresso (40 ml) i wlej do naczynia. Spień trochę mleka, dodaj je do szklanki wraz z drugim espresso Vanilla Cardamom.