Letnia sałatka z truskawkowym sosem
W upały chętnie jemy sałatki! A Wy?
- Claudia
Opublikowano: 22.07.2013, 07:55
Reklama
Porcja: 215 kcal
Przygotowanie: 20 minut
Na 4 porcje:
Reklama
- 150 g truskawek
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki cukru
- łyżka musztardy
- 100 g sera pleśniowego
- 4 garście liści szpinaku
- 4 garście liści botwiny
Reklama
Truskawki opłukać, osuszyć i oczyścić z szypułek. 50 g przełożyć do blendera i zmiksować z oliwą, cukrem i musztardą na gładki sos. Ser pokroić w kostkę. Pozostałe truskawki pociąć na połówki lub ćwiartki. Liście szpinaku i botwiny opłukać i osuszyć. Ułożyć na talerzu. Polać sosem truskawkowym, obłożyć serem oraz pokrojonymi truskawkami.
Reklama
Reklama
Reklama