Leniwe pierogi
Porcja: 398 kcal
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 7 minut

- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 22:34
Reklama
Dla 4 osób
Reklama
- 500 g twarogu
- 3 jajka
- 6 łyżek mąki pszennej
- łyżka mąki ziemniaczanej
- łyżka masła
- 1/2 łyżeczki skórki startej z cytryny
- sól
- masło i tarta bułka do kraszenia
Reklama
Ser zemleć. Masło utrzeć z żółtkami, solą i skórką cytrynową i ucierając, wymieszać z serem. Z białek ubić pianę i połączyć z masą serową, dodając mąkę. Z ciasta uformować wałek, spłaszczyć go. Pokroić w ukośne plastry o szerokości ok. 1,5 cm. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek. Gdy wypłyną, gotować 3-4 min. Wyjąć łyżką cedzakową na sito. Osączyć. Rozłożyć na talerze. Bułkę do kraszenia podsmażyć na suchej patelni, dodać masło. Gdy się rozpuści, polać pierogi.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa
Ładowanie