Reklama

●30 dag cebuli
●1/4 szklanki oleju
●sól
●po strąku czerwonej, zielonej i żółtej papryki
● 2 łyżeczki słodkiej papryki
●puszka pomidorów
● łyżka koncentratu pomidorowego
●po szczypcie cukru i ostrej papryki
●25 dag cienkiej kiełbasy
●3 parówki
[adsense]
Cebulę obierz, pokrój w talarki, zeszklij na oleju. Lekko posól. Papryki umyj, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w paski. Dodaj do cebuli, oprósz słodką papryką i podlej 3–4 łyżkami wrzącej wody (papryka w proszku nie powinna się przypalić). Do warzyw dodaj pomidory z puszki wraz z zalewą. Zagęść koncentratem pomidorowym, wymieszaj i duś 15 minut. Przypraw do smaku cukrem, sola i ostrą papryką. Kiełbasę i parówki pokrój w cienkie plasterki, lekko zrumień na patelni, bez dodawania tłuszczu. Na 5 minut przed końcem duszenia włóż do warzyw, wymieszaj.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama