Kuskus z tofu
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 20.03.2005, 18:36
Reklama
- 25 dag kaszki kuskus
- 15 dag tofu
- ogórek
- czerwona papryka
- 4 łyżki oleju + 1/2 szklanki oleju
- łyżka octu winnego
- łyżka soku z cytryny
- 3 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki papryki, sól, pieprz, mięta
Reklama
Marynata: 1/2 szklanki oleju wymieszać z curry i papryką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Tofu pokroić w małą kostkę, włożyć do miseczki, polać marynatą, odstawić na 1 godzinę.
Kuskus wsypać do salaterki, polać 1 i 1/2 szklanki wrzącej wody, odstawić na 5 minut. Dodać sok z cytryny, wymieszać.
Ogórek umyć, pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić z pestek, pokroić w kostkę. Olej wymieszać z octem winnym, przyprawi solą, pieprzem i miętą.
Tofu osączyć z marynaty. Tofu, ogórek i paprykę dodać do kuskusu, polać sosem, wymieszać.
Reklama
Reklama
Reklama