Kurki w oliwie z oregano
Przepis na kurki w oliwie. Czas przygotowania: 30 minut, czas gotowania: 20 minut, ilość porcji: 6
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 30.07.2010, 09:00
Reklama
- 1 kg kurek
- 1/4 l wody
- 1/2 l białego octu winnego
- pieprz w ziarnach
- liść laurowy
- 4 ząbki czosnku
- skórka cytrynowa
- 6 gałązek oregano
- oliwa
- sól
Reklama
Etapy przygotowania
Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
■ Grzyby oczyścić, dokładnie umyć. Do rondla wlać wodę, ocet, włożyć łyżeczkę ziaren pieprzu, liść laurowy, gałązki tymianku, łyżkę soli i obrany czosnek.
■ Zagotować zalewę. Włożyć grzyby i gotować je przez 10 minut. Grzyby osączyć i włożyć do słoików. Dodać przyprawy i oregano z zalewy, skórkę cytrynową. Zalać gorącą oliwą. Dobrze zakręcić, trzymać w chłodzie.
Reklama
Reklama
Reklama