Reklama

Składniki na 4 porcje

Reklama
  • 4 udka kurczaka
  • 2 cebule
  • 20 dag liści szpinaku
  • 5 dag sera gorgonzola
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 200 ml śmietany
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka Tymianku PRYMAT
  • gałka muszkatołowa, biały pieprz, sól
Reklama

Cebule obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Udka umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem.
Udka obsmażyć na gorącym oleju. Dodać cebulę, czosnek, wino, oprószyć tymiankiem, dusić 20 minut.
Ser pokroić na kawałki. Szpinak umyć, osuszyć. Ser, szpinak i śmietanę dodać do rondla, wymieszać. Często mieszając dusić jeszcze 20 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Reklama
Reklama
Reklama