Kurczak z owocową nutą
Mięso drobiowe świetnie komponuje się z owocami. Koniecznie wypróbuj!
- Claudia
Opublikowano: 08.07.2013, 13:04
Reklama
PORCJA: 292 kcal
PRZYGOTOWANIE: 35 minut
NA 4 PORCJE
Reklama
- 4 filety z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- czerwona cebula
- łyżka tymianku
- 3 łyżki oliwy
- 100 g borówek amerykańskich
- łyżka cukru
- łyżka miodu
- garść truskawek
- rukola
- sól
- pieprz
Reklama
Filety opłukać. Oprószyć solą i pieprzem. Czosnek i połowę cebuli posiekać. Wymieszać z tymiankiem i oliwą. Marynatą nasmarować mięso. Odstawić na godzinę do lodówki. Piec ok. 5 minut z każdej strony na ruszcie (lub w piekarniku w 200°C). 50 g borówek poddusić z cukrem i 2 łyżkami wody. Rozgnieść, dodać miód i dusić 10 minut. Mięso rozłożyć na talerze. Polać sosem, obłożyć pokrojonymi w plasterki truskawkami, resztą borówek i rukolą
Reklama
Reklama
Reklama