Reklama

● 2 podwójne piersi kurczaka
● sól
● pieprz
● 3 łyżki oleju
● 2 łyżki masła
● 4 młode marchewki
● 4 dymki ze szczypiorem
● 2 łodygi selera naciowego
● 100 ml bulionu mięsnego lub warzywnego (z kostki)
● liść laurowy
● estragon
● tymianek
● 2 pęczki rzodkiewek
[adsense]
Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 15 min. Usmaż na oleju z masłem. Marchewki, dymki i seler, oczyść, umyj, potnij w plastry. Warzywa dodaj do kurczaka, podlej bulionem, włóż liść laurowy, estragon i tymianek, duś na małym ogniu ok. 30 min, mieszając. Rzodkiewki umyj, włóż do rondelka, dodaj masło, odrobinę wody, sól i pieprz do smaku. Zagotuj, zmniejsz ogień, duś ok. 10 min, podawaj do kurczaka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama