Reklama

● 2 łyżki musztardy z gorczycą
● 2 łyżki rozmarynu
● olej
● 2 piersi kurczaka
● 4 ugotowane ziemniaki
● garść szpinaku (lub 1/2 paczki mrożonego)
● łyżka masła
● sól
● pieprz
[adsense]
Musztardę wymieszaj z rozmarynem i łyżką oleju, posmaruj masą filety kurczaka. Odstaw na 30 min pod przykryciem. Ziemniaki obierz i przekrój na pół. Szpinak umyj i osusz. Na rozgrzanym oleju obsmaż mięso z obu stron. Zmniejsz ogień, polej kurczaka płynnym masłem, przykryj i duś ok. 15 minut. Na gorącym oleju podsmaż ziemniaki, po chwili dołóż szpinak, dopraw, podsmaż razem. Podawaj z filetem kurczaka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama