Kurczak w cieście kminkowym
Przepis na kurczaka w cieście kminkowym. Przygotowanie: 45 min, kaloryczność: 290 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 25.03.2010, 12:00
Reklama
● 2 podwójne piersi kurczaka
● sól
● pieprz
● 2 jajka
● szklanka mleka
●mąka
● łyżeczka kminku
● olej
[adsense]
Mięso opłucz, osusz, pokrój na mniejsze kawałki, lekko rozbij je tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem, przykryj i odstaw na 15 min. Jajka roztrzep z mlekiem i taką ilością mąki, aby powstało dość gęste ciasto, jak na naleśniki. Przypraw je solą i wymieszaj z kminkiem. Maczaj w nim kawałki kurczaka i smaż na oleju na złoto z obu stron. Osącz na papierowych ręcznikach. Podawaj z kuskusem i surówką z kiszonego ogórka, jabłka oraz czerwonej cebuli.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama