Reklama
  • kurczak
  • 3 łyżki masła
  • szklanka ugotowanego ryżu
  • 4 krążki ananasa
  • 5 dag posiekanych migdałów
  • pieprz
  • sól
  • 2 szalotki
  • sok z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • imbir
  • cynamon
  • 3 łyżki sezamu
Reklama

Kurczaka natrzyj solą, pieprzem, sokiem z cytryny i roztartym czosnkiem. Cebulę posiekaj i zeszklij. Dodaj ryż, migdały, pokrojonego ananasa, przypraw. Farszem napełnij kurczaka, zaszyj. Ułóż na natłuszczonej brytfannie, polej masłem. Piecz godzinę w 220°C polewając sosem spod pieczeni. Pod koniec pieczenia posyp sezamem. Na półmisku udekoruj owocami.

Reklama
Reklama
Reklama