Kurczak curry z owocami
Przygotowanie: 50 minut
Porcja: 450 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 22.07.2005, 16:01
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 60 dag piersi kurczaka
- 20 dag młodej marchewki
- 2 gruszki
- 2 jabłka
- papryczka czuszka
- 3 łyżki oleju
- 100 ml białego wina
- szklanka śmietany 36%
- szczypta Cynamonu PRYMAT
- curry, imbir, biały pieprz, sól
Reklama
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Natrzeć imbirem, solą i pieprzem. Czuszkę oczyścić z pestek, drobno posiekać.
Olej rozgrzać w rondlu, obsmażyć mięso. Dodać czuszkę, oprószyć curry, zalać winem, wymieszać, dusić 10 minut.
Marchewkę oczyścić, pokroić na plasterki. Gruszki i jabłka obrać, pokroić na cząstki. Owoce razem z marchewką dodać do kurczaka, wlać śmietanę, dusić do miękkości (ok. 15 minut). Od czasu do czasu zamieszać. Przyprawić imbirem, cynamonem, pieprzem i solą.
Reklama
Reklama
Reklama