Kurczak curry
Pyszny i rozgrzewający kurczak curry na jesienne wieczory

- kobieta.pl
- 4 pojedyncze pierwsi z kurczaka
- 200 ml śmietanki 18%
- 4 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 2 łyżki curry
- 1 łyżka kurkumy
- 1 łyżeczka papryki chilli w proszku
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
Kurczaka pokroić w kawałki i zamarynować na min 2 godz w mieszance: soku z cytryny, pieprzu, soli, rozgniecionego czosnku, papryki i 2 łyżek oliwy. Włożyć do lodówki na co najmniej 30 min.
Cebulę kroimy na piórka i szklimy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy zamarynowanego kurczaka i smażymy na złoty kolor. Następnie zmniejszamy olej i dodajemy curry oraz kurkumę. Podsmażamy przez kilka minut i dodajemy śmietankę i cukier, gotujemy jeszcze przez 10 min i nasze danie gotowe! Podajemy z ryżem i warzywami lub pieczonymi ziemniakami.
Polecane
Lekkie obiady z kurczakiem. 7 przepisów, których spróbujecie tego lata i będziecie odtwarzać regularnie
Tajskie zielone curry z Zary? To nie żart! Hiszpańska sieciówka zachęca do gotowania. Oto pełny przepis!
Dieta SIRT, czyli dieta - cud? Czy słynna dieta, która odmieniła Adele, rzeczywiście działa? [przepisy na tydzień]
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa
Blaupunkt świętuje 100-lecie innowacyjnym gramofonem wertykalnym VT100
Współpraca reklamowa
Paulina Krupińska w Świątecznej Kampanii Homla
Współpraca reklamowa