Kryształowy sorbet
Przygotowanie: 10 minut
Oczekiwanie: 30 minut
Porcja: 130 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 22.05.2006, 11:46
Reklama
Składniki na 1 porcję
Reklama
- 15 dag truskawek
- 4 łyżki soku wiśniowego
- 2 łyżki cukru
- 4 łyżki kruszonego lodu
- listki melisy do dekoracji
Truskawki opłukać, dokładnie osuszyć, usunąć szypułki. Rozłożyć na tacce, wstawić do zamrażarki na 30 minut.
Owoce włożyć do miksera, dodać sok wiśniowy, cukier i lód, zmiksować. Przelać do pucharka, przybrać melisą.
Reklama
NASZA RADA
Aby otrzymać sorbet bardziej zmrożony, masę truskawkową kilkakrotnie miksujemy i zamrażamy.
Reklama
Reklama
Reklama