Krówkowy torcik
Porcja: 715 kcal
Przygotowanie: 45 minut
Na 12 porcji
- Claudia
Opublikowano: 15.10.2008, 15:10
Reklama
SKŁADNIKI:
Spód:
Reklama
- 200 g podłużnych biszkoptów
- 2/3 szklanki wody
- kieliszek likieru czekoladowego
Masa:
- 3/4 kostki masła
- masa kajmakowa (z puszki)
Blat:
- 200 g herbatników
Dekoracja:
- opakowanie polewy czekoladowej
- szklanka śmietany 30 proc.
- 2/3 szklanki cukru
- esencja śmietankowa
- owoce z konfitur
Reklama
Biszkoptami wyłożyć dno i boki formy, tworząc „płotek”. Spód nasączyć wodą doprawioną likierem. Masło utrzeć na puszysty krem. Ucierając, dodawać po łyżce masę kajmakową. Krem rozmarować na biszkoptach. Przykryć go warstwą herbatników. Wstawić do lodówki. Wierzch ciasta pokryć polewą przygotowaną według instrukcji na opakowaniu. Gdy zastygnie, udekorować owocami i śmietaną ubitą z cukrem i esencją śmietankową.
Reklama
Reklama
Reklama