Krewetki z grilla
Zdrowe, pyszne. Krewetki to nasza propozycja na obiad z grilla.
Smacznego
- Claudia
Opublikowano: 08.08.2012, 10:00
Reklama
Porcja: 129 kcal
Przygotowanie: 15 minut
Na 4 porcje:
Reklama
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- łyżeczka posiekanego tymianku
- łyżeczka oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- łyżeczka chili w proszku
- ząbek czosnku
- 500 g obranych krewetek tygrysich
- cytryna
- po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
Reklama
Kolendrę wymieszać z tymiankiem, oliwą, sokiem z cytryny, chili, solą i pieprzem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatą polać krewetki, wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki. Grill rozgrzać. Krewetki nabijać na patyki do szaszłyków i grillować po 3 minuty z każdej strony, polewając od czasu do czasu marynatą. Podawać z pokrojoną w ćwiartki cytryną.
Reklama
Reklama
Reklama