Krewetki w winnym cieście
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: 30 minut
Porcja: 340 kcal
Składniki na 4 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 13.03.2007, 22:42
Reklama
● 60 dag obranych, mrożonych krewetek
● 3/4 szklanki mąki
● 2 jajka
● 1/2 szklanki białego, wytrawnego wina
● olej do smażenia
● sól, pieprz
Krewetki rozmrozić. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z mąką, białym winem, szczyptą soli i pieprzu na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut.
Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać z ciastem.
Dużą ilość oleju rozgrzać w rondlu. Krewetki zanurzać w cieście, usmażyć na złoto. Podawać z ryżem i orzechami nerkowcami.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama