Kremowa zupa z pstrąga
Przepis na kremową zupę z pstrąga. Przygotowanie: 40 min, kaloryczność: 150 kcal, dla 4 osób
- Naj
Opublikowano: 04.03.2010, 07:00
Reklama
● 3 szalotki
● 1/4 kostki masła
● 40 dag filetów z pstrąga
● łyżka mąki
● 1 l bulionu warzywnego z kostki
● 400 ml kwaśnej śmietany
● por (tylko biała część)
● sól
● pieprz
● słodka mielona papryka
● 10 dag wędzonego pstrąga
[adsense]
Szalotki obierz i posiekaj, zeszklij na połowie masła. Filety potnij w kostkę, dodaj do cebuli, podsmaż razem. Oprósz mąką, wymieszaj, smaż chwilę. Zalej wywarem, dodaj śmietanę, wymieszaj, po zagotowaniu zmiksuj. Oczyszczony por potnij w krążki, podsmaż na reszcie masła, włóż do zupy. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Wędzonego pstrąga potnij na paseczki. Zupę podawaj gorącą, z kawałkami ryby.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama