Krem z poziomek na szybko
Poziomkowy krem na letnie desery. Życzymy smacznego!
- Ewelina Dybicz, Claudia
Opublikowano: 07.07.2013, 13:20
Reklama
Składniki:
Reklama
- 4-5 szt. surowych białek
- szklanka poziomek
- 3-4 łyżki cukru pudru
- łyżka soku z cytryny
Reklama
Najprostszy zrobisz z surowych białek (4–5 sztuk), które należy zmiksować z owocami (szklanka), 3–4 łyżkami cukru pudru i łyżką soku z cytryny. Składniki należy utrzeć drewnianą pałką lub mikserem. Jeśli chcesz, aby krem był bardziej puszysty, dodaj do niego kilka łyżek bitej śmietany. Kremem możesz napełniać korpusy babeczek lub wykorzystać do polania lodów czy bitej śmietany.
Reklama
Reklama
Reklama