Krem z brokułów
Wykwintna zupa, również na przyjęcie
PRZYGOTOWANIE: 30 MINUT
PORCJA: 230 KCAL
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 19.04.2005, 09:24
Reklama
SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
Reklama
1 kg brokułów
duża cebula
2 szklanki bulionu z kurczaka
szklanka śmietany
12 dag miękkiego koziego sera
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżeczki płatków migdałowych
sól, biały pieprz
Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Brokuły oczyścić, podzielić na różyczki, opłukać.
Oliwę rozgrzać, zeszklić cebulę i czosnek. Wlać bulion, zagotować.
Do bulionu włożyć brokuły i gotować 10 minut, tak by nie straciły intensywnego zielonego koloru. Kilka różyczek odłożyć, resztę zmiksować z bulionem i serem. Podgrzać, ale już nie gotować.
Dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Podawać z różyczkami brokułów i płatkami migdałów.
Reklama
Reklama
Reklama