Krem mokka z nektarynką
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: 2 godziny
Porcja: 190 kcal
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 23.08.2006, 10:58
Reklama
Składniki na 4 porcje
Reklama
- 4 łyżki mocnego, zimnego naparu kawy
- łyżka żelatyny
- 30 dag twarogu
- 200 ml zsiadłego mleka
- 2 łyżki cukru
- opakowanie cukru wanilinowego
- łyżka koniaku
- 2 nektarynki
Reklama
Żelatynę moczyć 10 min w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuścić na małym ogniu. Twaróg utrzeć z kawą i zsiadłym mlekiem. Dodać żelatynę, dokładnie wymieszać z masą twarogową. Wsypać cukier, cukier wanilinowy i wlać koniak, wymieszać. Cztery miseczki opłukać zimną wodą, wypełnić kremem i wstawić do lodówki na 2 godziny. Nektarynki umyć, pokroić na plasterki. Miseczki z kremem przed podaniem na krótko wstawić do gorącej wody, wyłożyć na talerzyki, przybrać nektarynką.
Reklama
Reklama
Reklama