Krem marchewkowy
Przygotowanie: 35 minut
Gotowanie: 20 minut
Porcja: 330 kcal
Składniki na 2 porcje
- Moje Gotowanie
Opublikowano: 10.04.2007, 18:45
Reklama
● 1/2 kg młodej marchewki
● cebula
● 1/2 l bulionu warzywnego
● olej
● 2 łyżki keczupu
● sól, pieprz
Reklama
■ Marchewki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Wrzucić marchewkę, chwilę smażyć. Wlać połowę bulionu, gotować 20 minut.
■ Zupę zmiksować. Wlać resztę bulionu, wymieszać, podgrzać i przyprawić. Rozlać do talerzy, polać keczupem.
Reklama
Do zmiksowanego kremu marchewkowego zamiast bulionu możemy wlać mleko lub jogurt i przyprawić gałką muszkatołową.
Reklama
Reklama
Reklama