Kotlety z żółtym serem
Przygotowanie: 40 min
Porcja 280 kcal
- Naj
Opublikowano: 22.07.2008, 07:30
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- 4 kotlety bez kości
- 4 plastry żółtego sera
- olej
- paczka szpinaku
- 50 dag ziemniaków
- zioła prowansalskie
- 2 pomidory
- 2 kolorowe papryki
- jogurt
- seler naciowy
- majonez
- sól
- pieprz
Reklama
Kotlety umyj, osusz, rozbij na cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem. Na każdym połóż plaster sera, złóż na pół, zepnij wykałaczką. Usmaż na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, uduś na nim szpinak, dodaj ziemniaki, wymieszaj z 2 łyżkami jogurtu, przypraw do smaku solą i pieprzem. Pomidory sparz i obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Pokrojone w kostkę papryki wymieszaj z pociętym na plasterki selerem, 1/2 szklanki jogurtu i 4 łyżkami majonezu, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podawaj z ziemniakami i sałatką.
Reklama
Reklama
Reklama