Reklama

Składniki na 4 porcje:

Reklama
  • 4 kotlety bez kości
  • 4 plastry żółtego sera
  • olej
  • paczka szpinaku
  • 50 dag ziemniaków
  • zioła prowansalskie
  • 2 pomidory
  • 2 kolorowe papryki
  • jogurt
  • seler naciowy
  • majonez
  • sól
  • pieprz
Reklama

Kotlety umyj, osusz, rozbij na cienkie plastry, oprósz solą i pieprzem. Na każdym połóż plaster sera, złóż na pół, zepnij wykałaczką. Usmaż na rozgrzanym oleju. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź, rozgnieć widelcem. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, uduś na nim szpinak, dodaj ziemniaki, wymieszaj z 2 łyżkami jogurtu, przypraw do smaku solą i pieprzem. Pomidory sparz i obierz ze skóry, pokrój w kostkę. Pokrojone w kostkę papryki wymieszaj z pociętym na plasterki selerem, 1/2 szklanki jogurtu i 4 łyżkami majonezu, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podawaj z ziemniakami i sałatką.

Reklama
Reklama
Reklama