Kotlety z owocową salsą
Masz ochotę na oryginalne danie z mięsem? Oto przepis dla ciebie.
- Claudia
Opublikowano: 06.09.2014, 09:37
Reklama
Porcja: 498 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Na 6 porcji (12 kotletów wieprzowych)
Marynata:
Reklama
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki soku z limonki
- 1/3 szklanki oliwy
- 3 łyżki posiekanej kolendry
- 3/4 łyżeczki brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki mielonego kminku
- 3/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
Salsa:
- owoce (śliwka, brzoskwinia, nektarynka)
- średnia cebula
- łyżka soku z limonki
- sól
- pieprz
Reklama
Mięso opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Czosnek przepuścić przez praskę. Połączyć z pozostałymi składnikami marynaty. Włożyć do niej kotlety i wstawić do lodówki na 2 godziny. Owoce na salsę pokroić. Obrać i posiekać drobno cebulę. Wymieszać z owocami. Dodać sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku. Odstawić na 15 minut. Kotlety grillować ok. 5 minut strony. Podawać z salsą oraz ugotowaną zieloną fasolką..
Reklama
Reklama
Reklama