Kotlety z jajek
Czas: 30 minut
Kaloryczność: 260 kcal
Ilość porcji: 4

- Naj
Opublikowano: 20.10.2008, 13:00
Reklama
SKŁADNIKI:
- 4 jajka na twardo
- 1/2 kajzerki
- łyżka siekanej natki pietruszki
- surowe jajko
- tarta bułka
- sól, pieprz
- bułka tarta
- łyżka ziaren sezamu
- olej do smażenia
Reklama
Jajka na twardo obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Kajzerkę namocz w niewielkiej ilości wody, odciśnij. Starte jajka, kajzerkę i łyżke posiekanej natki wymieszaj z surowym jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy ufromuj 8 małych kotletów. Obtocz je w tartej bułce, wymieszanej z ziarnem sezamowym. Usmaż ze wszystkich stron na chrupiąco na gorącym oleju. Podawaj z surówką z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli.
NASZA RADA: W ten sam sposób możesz panierować kotleciki przygotowane z mięsa mielonego. Zamiast ziarna sezamowego możesz użyć pogniecionych płatków kukurydzianych.
Reklama
Reklama
Reklama