Reklama
SKŁADNIKI:
  • 4 jajka na twardo
  • 1/2 kajzerki
  • łyżka siekanej natki pietruszki
  • surowe jajko
  • tarta bułka
  • sól, pieprz
  • bułka tarta
  • łyżka ziaren sezamu
  • olej do smażenia
Reklama

Jajka na twardo obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Kajzerkę namocz w niewielkiej ilości wody, odciśnij. Starte jajka, kajzerkę i łyżke posiekanej natki wymieszaj z surowym jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy ufromuj 8 małych kotletów. Obtocz je w tartej bułce, wymieszanej z ziarnem sezamowym. Usmaż ze wszystkich stron na chrupiąco na gorącym oleju. Podawaj z surówką z kiszonej kapusty, jabłka i cebuli.
NASZA RADA: W ten sam sposób możesz panierować kotleciki przygotowane z mięsa mielonego. Zamiast ziarna sezamowego możesz użyć pogniecionych płatków kukurydzianych.

Reklama
Reklama
Reklama